Familielivet kan ikke adskilles fra jobbet som leder.
På mange måder der tale om forbundne kar. Det, der sker eller ikke sker i familielivet, har en relation til det, der sker eller ikke sker i jobbet som leder. Nogle af de ting, der virkelig er brug for i jobbet som leder, kan med stor udbytte trænes i familielivet. Det gælder ikke mindst det spændende felt, der har åbnet sig med begrebet følelsesmæssig intelligens i lederskabet. I den forstand er det alt for firkantet at sige, at den tid, der bruges på familien, tages fra jobbet som leder. Sådan behøver det i hvert fald ikke at være.
Det at være leder er ikke kun en stillingsbetegnelse. Det er en menneskelig praksis og en meningsfuld måde at være i relation med andre mennesker på.
En god leder er tillidsvœkkende og empatisk. Den gode leder har kontakt og får os til at føle os værdsatte og inspirerede. Vilkårene for den moderne leder består i, at man er i stand til at skabe en forståelse og accept for de beslutninger, man træffer. Det er det, vi kalder lederskabets klangbund. At skabe det er lederens helt store udfordring i dag. Og det er det, der for alvor skaber det effektive lederskab, der vil kunne aflæses positivt på bundlinjen. Kan vi skabe en sikker base både på arbejdspladsen og i partnerskabet, er vi mere frie til at undersøge tingene, tage chancer, skabe fornyelse og tage nye udfordringer op og forblive åbne, når vi skal modtage mere udfordrende budskaber. Vi kan begynde at se fordelen ved at få ting at vide, som vi ellers kan have svært ved at rumme.
Det er vores påstand, at lederens evne til at opbygge denne klangbund afhænger af lederens vilje til at blive bevidst om den livsbagage, man bærer rundt på. Udfordringen for lederen er at tage ansvar for, hvordan denne livsbagage påvirker relationen til andre mennesker, hvad enten det er andre kollegaer, eller man er sammen med sin partner og familie. Udfordringen er dybest set den samme begge steder, hvorfor det, man lærer det ene sted, kan overføres til det andet sted og bringes tilbage i gang. På den måde kan der sættes gang i dynamiske og flydende læringsforløb mellem jobbet og familien.
Det er vores vision.
Kurset er et tilbud til ledere, der ønsker at arbejde seriøst og målrettet med at udvikle mere bevidste relationer til deres partnere. Og som ønsker at opnå mere respektfulde, trygge og inderlige relationer i parforholdet.
På kurset deltager lederne sammen med deres partner. Hvis man er alene, finder man en god kollega og/eller god ven, som man tager med på kurset.
Kurset bygger på den amerikanske Imagorelationsteori og vil blive gennemført som en løbende vekselvirkning mellem foredrag, øvelser og demonstration.
Deltagerne i øvelserne komme til at arbejde med materiale fra deres eget parforhold, men det vil ske under trygge rammer, hvor man udelukkende arbejder med sin egen partner. Underviserne vil assistere deltagerne i dette arbejde.
Ønsker man oplysninger om Imagorelationsteorien, skal der henvises til www.jettesimon.com.
Deltagelse i kurset giver mulighed for at deltage i det kliniske træningsprogram i Imagorelationsteorien, jf. www.jettesimon.com.
Jette Sinkjær SimonJette Sinkjær Simon, født 1954, autoriseret psykolog og cand. psych. med egen praksis i Washinghton D. C. og København. Specialistgodkendt i psykoterapi og supervision. Specialist i Imagoterapi. Clinical trainer ved Imagoinstituttet i USA og Danmark. Har udgivet bogen ”IMAGO – Kærlighedens Terapi”. For flere oplysninger, se www.jettesimon.com.
Mette Fenger
Mette Fenger, født 1953, psykoterapeut med mange års selvstædig klinisk praksis i Svendborg. Er uddannet imagoterapeut. Omfattende erfaringer i individuel og parterapi, personaletræning og
supervision. Medlem af Psykoterapeut Foreningen i Danmark, jf www.psykoterapeutforeningen.dk.
Hans Lassen
Hans Lassen, født 1954 med eget konsulentfirma, Sisyfos, www.sisyfos.org, der arbejder med virksomhedernes sociale ansvar, ”integrationsprojekter” og det rummelige arbejdsmarked. Certificeret fra OPU (den organisationspsykologiske uddannelse). Klinisk træningskursus i Imagaorelationsteori. Cand. phil i Nordisk Sprog og Litteratur og bachelor i forvaltning. Har været højskoleforstander og skrevet bogen ”Samvittigheden på dagsordenen”, der kan downloades fra www.sisyfos.org.
Med hensyn til datoer, økonomi, tilmelding, kursusmateriale og overnatning, kontakt Mette Fenger på info@mette-fenger.dk eller 6222 9587.